۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۸:۲۴

یک مقام مسئول اعلام کرد؛

تشکیل کارگروه سه جانبه برای بررسی طرح ساماندهی کنکور

تشکیل کارگروه سه جانبه برای بررسی طرح ساماندهی کنکور

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از تشکیل کارگروه سه جانبه برای بررسی طرح سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش (کنکور) برای ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبکانیان قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بعدازظهر روز گذشته در حاشیه جلسه یکصد و چهل و هفتم شورای ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور از تشکیل کارگروهی با همکاری ستاد نقشه جامع علمی کشور، سازمان سنجش و مرکز سنجش آموزش و پرورش برای بررسی طرح سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش (کنکور) خبر داد و گفت: سازمان سنجش اشکالاتی را به طرح مذکور وارد کرده بود که این کارگروه اشکالات را بررسی می کند تا آنها را در این طرح وارد کرده و ما بتوانیم سندی که دارای اشکالات کمتری است را برای بررسی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنیم.

وی گفت: این جلسه در مورد ساماندهی کنکور بود و باید این نکته را یادآوری کنم که ارتباطی به کنکور امسال ندارد و داوطلبان کنکور مطلع باشند که اگر در پروسه تصویب ضوابط و سیاست های کنکور به انتها برسیم زمان اجرایی شدن آن را بعدا خودمان اعلام می کنیم و زمان کافی به داوطلبان می دهیم که خود را با این قوانین و ضوابط تطبیق دهند و زمان اجرایی شدن آن را نیز به اطلاع آنها می رسانیم.

کبکانیان با اشاره به این مطلب که با حذف کنکور مخالف هستیم، افزود: ساماندهی کنکور با تفکیک سنجش از پذیرش از سیاست های مهم ما است که از زمانی که نقشه جامع علمی کشور در سال ۸۹ ابلاغ شده یک بند آن به این موضوع اختصاص داشته است.

وی با طرح این سئوال که چرا نمی توان کنکور را کنار گذاشت، ادامه داد: سئوالات کنکور یکپارچه است، فرصت رقابت عادلانه را ایجاد می کند، امکان تخلف پائین است، تصحیح یکنواخت صورت می گیرد، بازه زمانی برای کنکور محدود است. بنابراین با توجه به این مزایا نمی توان آن را به طور کامل حذف کرد. از طرفی آسیب هایی نیز دارد که نمی توان بی تفاوت بود.

کبگانیان گفت: در سیاست های کنکوری که طراحی شده مقرر شده تعداد امتحانات بیش از یک بار در سال باشد. نمره علمی داوطلب همسان سازی شود و حداقل تا دو سال اعتبار داشته باشد.

وی افزود: طی دو سال اخیر ۱۸ کمیسیون علم و آموزش به مسئله کنکور اختصاص داشته اند و کنکور تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد دکتری) در دستور کار قرار دارد و کار کارشناسی آن هنوز تمام نشده است. همچنین ۵ جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور به موضوع کنکور اختصاص داشته است. سازمان سنجش نیز با کلیات آن موافقت کرده و فقط اشکالاتی اجرایی به آن وارد کرده است.

کبکانیان گفت: یکی از ایراداتی که وارد شده این است که اختلاف معدل های استانی محروم و غیرمحروم زیاد است و همچنین اینکه سوابق تحصیلی با توجه به اینکه معدل بیشتر دانش آموزان ۱۹ و ۲۰ است به چه صورت ارزیابی خواهد شد که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد می توان رنج نمره را از صفر تا ۱۰۰ قرار داد و همچنین از زمانی که قرار باشد این سیاست ها اجرا شود سئوالات تغییرات محتوایی داشته باشند.  

وی تاکید کرد: یکی از مواردی که داوطلبان ورود به دانشگاهها باید به آن توجه کنند، توجه به درس دبیران در کلاس های درس است که بسیار مهم است. به طوری که در این سیاست های کنکور۶۰ درصد وزن کنکور به سابقه تحصیلی و ۴۰ درصد توسط سازمان سنجش تعیین می‌شود و این به این دلیل است که تعلیم و تربیت و توجه به کلاس توسط دانش آموزان بیشتر شود.

کد خبر 5194059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رقیه IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
      2 0
      لطفا کنکور سراسری رو حذف کنید